Philip Freriks in Slot Schagen

ingevoerd op 27-2-2004

Op woensdagavond 17 maart 2004 zal Philip Freriks met het theaterprogramma: Gare du Nord, optreden in de Ridderzaal van het Schager Slot.

Gare du Nord – Ontmoetingen met Frankrijk is het thema van de Boekenweek 2004 (van 10 tot en met 20 maart). Het Gare du Nord is al anderhalve eeuw lang het station in Parijs dat het eind- en vertrekpunt is van de treinen richting Nederland.
In de vierde Kasteellezing in het Slot van Schagen zal Philip Freriks optreden met het gelijknamige theaterprogramma Gare du Nord.

Philip Freriks (geb. Utrecht 27 juli 944) begon als 16-jarige middelbare scholier in de journalistiek en droomde toen al van Parijs. Hij was er slaapwagenconducteur, reclameman, student politieke wetenschappen en vooral correspondent. Eerst voor Het Parool, later voor de Volkskrant en daarna voor het NOS-journaal. Ook was hij bij een tussentijds verblijf in Nederland correspondent voor Le Monde. Sinds 1996 is Freriks presentator van het Acht Uur-journaal van de NOS.

In het vertelprogramma Gare du Nord vertelt Philip Freriks over zijn fascinatie voor Frankrijk. Toen hij dertien was kwam hij voor het eerst in Parijs. Enkele jaren later stond hij er in het uniform van de Wagons-Lits bij de nachttreinen naar London of Kopenhagen: het begin van een levenslange liefde voor de republiek met haar schaduwkanten en heerlijke hebbelijkheden. Daarover zal hij verhalen in een programma dat gelardeerd is met anecdoten en geluidsfragmenten.

Deze lezing wordt georganiseerd door de Openbare Bibliotheek Schagen en Boekhandel Plukker en zal plaatsvinden op 17 maart a.s. om 20.00 uur in de Ridderzaal van het Slot te Schagen.

Kaarten kosten € 7,50 en zijn te koop bij de Openbare Bibliotheek en bij Boekhandel Plukker. Telefonisch reserveren is niet mogelijk.