Gewest beslist over leerlingenvervoer

ingevoerd op 16-3-2004

De Europese aanbesteding voor het leerlingenvervoer in het Gewest Kop van Noord-Holland is in de afrondingsfase aangekomen. De twee vervoerders die hebben ingeschreven krijgen ieder een deel van het contract. Connexxion Taxi Services b.v. behoudt het vervoer van de leerlingen binnen de gemeente Den Helder en Taxi Centrale Schoorl b.v. krijgt het vervoer van de leerlingen die wonen in Den Helder, maar onderwijs volgen op scholen daarbuiten, erbij én behoudt de andere zeven gemeente als opdrachtgever.

Voor Taxi Centrale Schoorl b.v. betekend dit het dagelijks vervoer van 440 leerlingen die speciaal- en bijzonder onderwijs volgen aan scholen in geheel Noord-Holland. De opdracht heeft een duur van 3 jaar met de mogelijkheid om dit contract tweemaal met één jaar te verlengen. Voor het vervoer worden dagelijks 65 voertuigen ingezet.

Sinds 1999 was Taxi Centrale Schoorl b.v. reeds vervoerder voor het Gewest Kop van Noord-Holland, het huidige contract loopt aan het eind van dit schooljaar af. De omvang van het contract verplicht het Gewest dit volgens Europese aanbesteding regels aan te besteden. De gemeente Den Helder doet voor het eerst mee in de samenwerking via het Gewest. Voorgaande jaren heeft deze gemeente altijd zelfstandig dit vervoer georganiseerd.
De leerlingen van de gemeente Texel vallen niet onder dit contract.