Jubileumconcert Schagens Harmonie met Jeroen Zijlstra

ingevoerd op 19-3-2004

SCHAGEN – Zaterdag 27 maart vindt het Jubileumconcert plaats van Schagens Harmonie in sporthal Groeneweg. In verband met het 135-jarig jubileum wordt tijdens dit concert samengewerkt met Jeroen Zijlstra. Het concert begint om
20.00 uur en de entree bedraagt € 11,50 p.p; donateurs betalen € 7. Kaarten kosten in de voorverkoop slechts € 10 en ze zijn bij Plukker, Halfords, VVV en Kadoshop De Kieviet.


Schagens Harmonie is opgericht in februari 1869. Ter gelegenheid van het 135-jarig jubileum vindt er een groots concert plaats met Jeroen Zijlstra. Hij wordt wel de zingende visser genoemd. Na vijftien jaar lang gevaren te hebben op de vissersvloot van Den Oever trok Jeroen Zijlstra naar Amsterdam om zich fulltime aan de muziek te wijden. Hij formeerde de band Zijlstra en bracht twee cd’s uit: ‘Olie en Rook’ (1999) en ‘Tussen Den Oever & New York’ (2001). In maart 2003 ontving Zijlstra de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het mooiste theaterlied van het jaar 2002 voor het nummer ‘Durgerdam slaapt’.

Tijdens het Jubileumconcert van 27 maart treden Schagens Harmonie en Zijlstra afzonderlijk van elkaar op, met aan het eind van de avond een gezamenlijk optreden. Op het programma van Schagens Harmonie staat onder meer Smoke on the water van Deep Purple, Celebration van Kool and the Gang, Adagio uit Spartacus (bekend van Onedin Line) en een solo voor de trombonisten in Sparkling Slides. Na het optreden van Zijlstra wordt het concert gesloten met een spetterend gezamenlijk optreden. Onder meer Een wieringer in New York en Kom het maar halen van Zijlstra staat op het programma. Maar er komt nog veel meer. Kortom, het wordt een mooie muziekavond dat u absoluut niet mag missen. Graag tot dan!