Bij Dansen bij Franssen begint de zomertijd

Jeroen & Judith gaan er weer tegenaan

Eigenlijk moesten bij Jeroen en Judith Franssen bij het begin van de zomertijd ook al hun wekkers een uur vooruit worden gezet. Bij wijze van spreken dan want om nou alle tweehonderd wekkers in hun bar vooruit te draaien zou wel heel erg ver gaan. Gerrit Franssen, de vader van Jeroen, en jarenlang de uitbater van Dansen bij Franssen in St.Maartensvlotbrug, begon er ooit mee als een grap. Hij verzamelde wekkers in zijn zaak en zoals wel vaker met hobby’s het geval is liep ook deze compleet uit de hand. Iedereen die een wekker inleverde bij Gerrit kreeg daar een rijksdaalder voor.
Inmiddels hebben Jeroen en zijn vrouw Judith de zaak al enige tijd geleden overgenomen en wekkers sparen ze niet meer. Het enige waar Judith nog elk jaar aan het begin van het zomerseizoen mee geconfronteerd wordt zijn de lagen stof die na de winterstop te vinden zijn op al die wekkers. ,,Ik moet al die krengen afstoffen”, verzucht ze. ,,Maar dat geldt natuurlijk voor de hele zaak. Alles hebben we intussen weer spic en span voor de opening van het nieuwe seizoen.”
26 maart gaat de bar-dancing aan de Belkmerweg weer open. Voorlopig alleen de weekenden, maar tijdens de paas-, voorjaars- en zomervakantie is de zaak elke dag geopend. En dat geldt ook voor de snackbar Schransen bij Franssen die in hetzelfde pand te vinden is.
En op de vraag wat nu eigenlijk het geheim is van het succes van Dansen bij Franssen, weet Judith onmiddellijk het antwoord: ,,Ik natuurlijk!” Volgens Jeroen heeft het te maken met de muziek die er gedraaid wordt in de zaak. ,,En we zijn kleinschalig gebleven”, voegt Jeroen er nog aan toe. Feit is dat al jarenlang veel jongelui uit St.Maartensvlotbrug en verre omgeving de weg weten te vinden naar deze oergezellige zaak!
Jeroen en Judith met hun hond Chuma Jeroen en Judith met hun hond Chuma
Jeroen en Judith op hun Paasbest Jeroen en Judith op hun Paasbest