i - pod Your Mercedes B-klass

ingevoerd op 21-5-2005

 
De Mercedes B-klasse is leverbaar met een iPod Interface waardoor de B-klasse ruim 800 uur muziek aan boord heeft. De iPod is gewoon bedienbaar via het stuurwiel.

Met de iPod® Interface Kit, ontwikkeld door Mercedes-Benz Accessories GmbH, zal Mercedes-Benz de Apple iPod® volledig kunnen integreren met het audiosysteem van de auto en zo rechtstreekse toegang bieden tot maximaal 15.000 opgeslagen tracks of 875 uur non-stop entertainment.
 
Snelle installatie dankzij plug-and-play
De in het handschoenkastje geïntegreerde interface verandert de compact Sports Tourer in een waar audioarchief op wielen. Bovendien is het systeem erg makkelijk te bedienen. Dankzij de plug-and-play-technologie is de iPod® in de auto aansluiten kinderspel. Zodra een gespecialiseerde werkplaats de adapter kit heeft geplaatst, moet er geen andere hardware of software meer geïnstalleerd worden. Vanaf het ogenblik dat de iPod® verbonden is met de interfacepoort in het handschoenkastje, communiceert de elektronica in de auto via de interface met de iPod. Een druk op een toets van de autoradio volstaat om hem in te schakelen: de ‘AUX’-toets op modellen met een navigatiesysteem (Audio 50 APS en COMAND), en de ‘CDC’-toets op de modellen Audio 5 CD en Audio 20 CD. Een bijzonder voordeel van het systeem van Mercedes-Benz is dat andere apparaten zoals een cd-wisselaar niet beïnvloed worden, omdat de iPod® Interface Kit via een afzonderlijke interface verbonden is met het audiosysteem. Het navigatiesysteem en andere functies die rechtstreeks door de centrale unit gecontroleerd worden, kunnen nog steeds normaal gebruikt worden. Bijkomend voordeel van de Interface Kit; de iPod wordt automatisch opgeladen.
 
Alle muziekfuncties bediend via het multifunctionele stuur
Alle muziekfuncties op de MP3-speler zijn toegankelijk via het multifunctionele stuur. De bestuurder kan met behulp van de knoppen op het stuur door de afspeellijsten navigeren, door het menu scrollen, het volume aanpassen, doorspoelen of terugspoelen, een nummer overslaan of herhalen. Het multifunctionele display op het dashboard geeft bijvoorbeeld de titel van het nummer en de naam van de artiest weer, maar ook de afspeelmodus van de MP3-speler.

Ook op de andere modellen
Kort na de Europese lancering in de B-Klasse zal de iPod® Interface Kit vanaf juli ook beschikbaar zijn voor de huidige modellen van de A-Klasse, C-Klasse, E-Klasse en M-Klasse en voor de CLK-, CLS- en SLK-Klasse. Het systeem zal ook verkrijgbaar zijn op toekomstige nieuwe modellen, zoals de R-Klasse.