» zie hier een filmpje over de vingertips! (http://www.youtube.com/watch?v=hc89YRlPSGg)
» bestel hier direct online botermalse Hereford Ribeye Steaks! (http://www.strogoffdirecthome.nl/pd-893-7-6538/product/hereford_ribeye_steak_diverse_porties.html)
Enkele handige tips om de Perfecte Steak klaar te maken en snel uit te proberen!
Belangrijk is dat de steaks gebakken worden in echte boter. Eigenlijk is geen enkel ander product geschikt om steaks lekker te bakken. Wrijf het vlees een kwartiertje van te voren in met een beetje olijfolie, teentje knoflook en kruid de steak met versgemalen zwarte peper.
Een steakpan heeft een dikke bodem zodat de warmte goed verdeeld wordt. Laat eerst de pan heet worden en doe er boter in. Als de boter begint te bruinen mag de steak er in. Bak snel aan beide zijden. Ervaren koks duwen met hun vinger op de steak om te voelen hoe het vlees gebakken is. Pas wanneer de steak is dichtgeschroeid en er geen sappen meer uitvloeien gaan we er zout over strooien.
Bak de steaks anderhalve minuut per kant. Dan draai je de steak om en bak nog een minuut voor een rare steak - een minuut dertig voor een medium – twee minuten voor een goed doorbakken steak. Vouw aluminiumfolie om de steak en laat hem drie minuten nagaren.
En je hebt een heerlijk malse steak. Van het bakvet kun je een lekkere jus maken: voeg een kopje water toe, klontje echte boter en tomatenpuree. Laat dit mengsel op hoog vuur indikken terwijl je blijft roeren. Als je jus stevig genoeg is kunt je de steaks opdienen met een streepje eigen jus erover.
Met de Steaks van Strogoff DirectHome altijd succes verzekerd!