Schiphol Vliegtaxi steunt ook dit jaar Arctic Challenge Team KNRM

ingevoerd op 14-12-2009

In januari 2010 zal Team KNRM ( voorheen Team Noordborgh ) voor de 3e keer deelnemen aan de Arctic Challenge Tour. Ook deze keer steunt Schiphol Vliegtaxi het team. Na de geslaagde deelname in de vorige 2 edities gaan de mannen ook nu weer op weg voor het goede doel. Dit jaar is de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij, kortweg KNRM, weer het goede doel. In de vorige 2 edities is er een bedrag van € 12.500, -- bij elkaar gereden voor deze organisatie.

De Arctic Challenge Tour is een autosport evenement voor iedereen die affiniteit heeft met autorijden, sneeuw en kou. Het is beslist geen rally. Het komt niet aan op snelheid, maar op behendigheid, goed navigeren en anticiperen. Kijk op www.arctic-challenge.eu voor verdere informatie over het team.

De stichting KNRM heeft ten doel het kosteloos (doen) verlenen van hulp en bijstand aan hen die voor de Nederlandse kust – daaronder mede begrepen het IJsselmeer, de Waddenzee en al zulke overige gebieden als door het algemeen bestuur te bepalen – in gevaar verkeren of in gevaar dreigen te geraken, zomede al hetgeen met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn”.

Het beleid op het gebied van de operationele inzetbaarheid van materieel, personeel en financiën is gestoeld op drie uitgangspunten:
1. kosteloze hulpverlening
2. uitgevoerd door vrijwillige bemanningsleden
3. gefinancierd uit vrijwillige bijdragen

De beide rijders van Team KNRM zijn verbonden als vrijwilliger aan het reddingstation Callantsoog.

Wij wensen de mannen veel succes en een behouden vaart!
Vliegtaxi Vliegtaxi
KNRM Callantsoog KNRM Callantsoog
Arctic omstandigheden Arctic omstandigheden