Zware pot voor Dinto dames, tegen middenmoter Peelpush

bron: Schager Courant

WARMENHUIZEN – In een zeer matig duel hebben de volleybalsters van Bejo/Dinto een 3-2 overwinning behaald op de reserves van Peelpush.

“Het was een drama”, volgens trainer/coach Derk de Saegher. “Het blijkt dat we te afhankelijk zijn van Floortje Kok en Celeste Plak. Floor was vandaag goed, maar Celeste was ziek en dus weer afwezig. Ook Marije Bloem was geblesseerd en dan speel je dus eerste divisie zonder wissels.” Dinto mocht volgens de coach in zijn handen knijpen dat ze tegen de nummer negen van de ranglijst mochten aantreden. “Als we tegen een ploeg uit het linkerrijtje gespeeld hadden waren we ongetwijfeld de bietenbrug opgegaan. We hebben dit seizoen vijf keer zonder Celeste gespeeld en daarvan vier keer kansloos verloren. Alleen tegen de nummer twaalf konden we makkelijk winnen.” De eerste set verliep spannend. Door een slordige netfout van Peelpush kwam Dinto op setpoint en een score van Lisanne Adams via de blokkering leverde de eerste setwinst op: 25-22. Met veel servicedruk van Ysabel Maréchal maakte de thuisploeg een snelle achterstand omgedaan:12-11. Kaira van der Pal scoorde een paar keer fraai aan het net, maar bij een 17-17 stand ging het mis. Het jeugdige Peelpush pakte alles in de verdediging en de passing van de thuisploeg was ondermaats. Een time-out op 17-21 bracht geen soelaas. Tamar Steenbergen liet met twee goede opslagen het publiek nog even opveren, maar gevarieerde services van de Limburgse tegenstander deed Dinto de das om:23-25. Peelpush rook haar kans en maakte handig gebruik van de onzeker ogende thuisformatie. Het resulteerde in veel misverstanden en defensieve blunders. Met 19-25 leek Dinto op een nederlaag af te stevenen. De opslag van Lisanne Adams zorgde echter voor een kickstart: 5-0. Toch konden de bezoekers halverwege de vierde set weer aanklampen. Dinto mocht daarin van geluk spreken dat Peelpush vier keer fout serveerde in de slotfase: 25-23. Het publiek kon zich opmaken voor een vijfde set. De passing bleef daarin direct hangen en daardoor kon Maréchal maar moeilijk tempo in het spel brengen. Enkele omloopballen van Tamar Steenbergen en scorende services van Misha Nannes zorgde evenwel voor matchpoint. Met een keiharde smash haalde Floortje Kok de moeizame zege binnen:15-12. Dinto staat nu op vier punten achterstand op Sliedrecht, maar de kansen zijn volgens de Saegher sinds vorige week al verkeken. “We krijgen nog drie loodzware wedstrijden, te beginnen met de nummer drie Taurus uit. Met de huidige krappe opstelling is het zekere spel bij ons ver te zoeken.”

Beginopstelling Bejo/Dinto: Ysabel Maréchal; Lisanne Adams; Misha Nannes; Floortje Kok; Kaira van der Pal; Tamar Steenbergen; libero Inge van den Outenaar.