Testverslag Volvo V70 2.4t 144KW Ocean Race bouwjaar 2002

ingevoerd op 1-4-2012

Een heerlijk snelle comfortabele stoere Estate uit Zweden wordt aangeboden door autobedrijf R-Bakker uit Schagen. Voor degene die een betrouwbare en heerlijk ruime station uit de Premium-klasse zoekt kan niet om deze auto heen.

Bouwperiode en uitvoering
De V70-type 2 is geproduceerd van 2000-2007. De auto is geleverd met 5-cilinder benzine motoren van 140-300 pk (type R ook) en 5-cilinder dieselmotoren van 130-185 pk. De benzine motoren kenmerken zich door een overheerlijke 5-cilinder roffel omstreeks 3500 toeren /minuut.
De auto in deze test is een V70 2,4t met 200 PK. De auto is van 2002. De motor in deze auto kenmerkt zich door een hoog koppel (280Nm) bij een voor een benzinemotor zeer laag toerental. Dit komt omdat de motor is uitgerust met een zogenaamde soft-turbo. In de praktijk gedraagt deze auto zich als een benzinemotor met de positieve eigenschappen van een dieselmotor waardoor altijd voldoende vermogen beschikbaar is. Wat id de vijfcilinder – roffel een mooie beleving boven 3500 omwentelingen / minuut. De auto heeft een vollederen crème interieur. Verder is de auto voorzien vaneen Pioneer audio-navigatie installatie met bluetooth, 17 inch Thor velgen, metallic lak, 4x elektrische ramen, elektrisch inklapbare spiegels, elektrisch bedienbare kindersloten en stoelverwarming.

Voorkomende problemen
De V70 is over het algemeen een zeer betrouwbare auto. Problemen die vaker dan gemiddeld voorkomen zijn een niet goed werkende airco door problemen met de aircocompressor of condensor, ruimte in draagarmen, foutmeldingen ABS veroorzaakt door ABS-regeleenheid en bij de bezinexemplaren een defect gasklephuis. Uitzonderlijk hoge kilometerstanden zijn meer regel dan uitzondering, waarbij kilometerstanden van 400.000 kilometer zeer wel mogelijk zijn zonder grote onderhoudskosten.

Staat van de testauto
Het testexemplaar heeft 219.700 kilometer gereden, ofwel juist ingereden. De onderhoudhistorie van de auto is bekend door een bijgehouden onderhoudsboekje. De auto rijdt goed, heeft een heerlijk vermogen waardoor het ieder moment genieten is wanneer je met deze auto onderweg bent. De auto is direct vanaf de klant aangeboden aan gebruiktevolvotest, ofwel technisch nog niet beoordeelt door het autobedrijf. Tijdens de test is waargenomen dat de linker voorwielophanging een krakend geluid veroorzaakt. Dit probleem wordt verholpen voor aflevering, voor het overig geen problemen geconstateerd. Het interieur is voorzien van volleder en is schoon en onbeschadigd. De stoelen zitten voortreffelijk en ook na een lange rit kom je nog fris uit de auto.
Het exterieur van de auto is strak, geen zichtbare schade waargenomen.

Prijsstelling
De V70 is verkocht.

Plus en min
Plus                                                          Min
Duurzaam materiaalgebruik                        Verbruik
Heerlijke rijdersauto
Auto voor het leven
Vijf-cilinder roffel

Conclusie
Voor degene die een heerlijke rijdersauto zoekt is dit de perfecte auto. De auto verzorgt op ieder moment voor rijplezier. Voor vaders die zich geen sportwagen kunnen veroorloven is dit een prima alternatief.

Aan de inhoud van dit testrapport kunnen geen rechten worden verbonden.
V70 Ocean Race linker zijkant V70 Ocean Race linker zijkant
V70 Ocean Race rechter zijkant V70 Ocean Race rechter zijkant
V70 Ocean Race interieur linksvoor V70 Ocean Race interieur linksvoor
V70 Ocean Race interieur linksachter V70 Ocean Race interieur linksachter
V70 Ocean Race dashboard V70 Ocean Race dashboard
V70 Ocean Race Pioneer audio navigatie V70 Ocean Race Pioneer audio navigatie
V70 Ocean Race bagageruimte V70 Ocean Race bagageruimte
V70 Ocean Race linker onderhoudsboekje V70 Ocean Race linker onderhoudsboekje