Testverslag Volvo XC70 D5 185 pk Four C

ingevoerd op 28-6-2012

Optimale soepelheid, de machtige D5 heeft altijd vermogen over en draagt dit over met een mooie verfijnde dieselsound en dat in combinatie met vierwielaandrijving waardoor ook een rulle ondergrond geen enkel probleem is. Het interieur van de auto is voorzien van Vollederen bekleding en een klassieke kleurencombinatie. De XC70 is geïmporteerd uit België en wordt aangeboden door Nordicar te Heerhugowaard.
Nordicar is een Volvo gespecialiseerd bedrijf met een zeer ruime ervaring in het importeren van in goede staat verkerende Volvo’s uit met name Noord Europa.


Bouwperiode en uitvoering
De XC70 in de geteste uitvoering is geproduceerd vanaf 2000-2007, met een modelwijziging in 2004. De auto is geleverd met 5 cilinder benzine motoren van 200-210 pk en 5-cilinder dieselmotoren van 163-185 pk.
De geteste Volvo is een XC70 met een diesel-D5 met 185 pk gekoppeld aan een automatische versnellingsbak. Deze combinatie maakt dat de Volvo veel soepelheid toont en altijd over voldoende vermogen beschikt tegenover een aanvaardbaar verbruik (ongeveer 8 liter / 100 kilometer).
Het betreft een vierwiel aangedreven uitvoering waardoor de auto altijd veel grip heeft.
De auto is zeer compleet met onder andere: park-assist, vollederen bekleding, Four C (comfort- en sportief onderstel instelbaar) en een geïntegreerde telefoon. Daarnaast is de auto voorzien van een radio-CD installatie, RTI-navigatie, cruisecontrole, 16 inch lichtmetalen velgen, een automatisch dimmende binnenspiegel, buitenspiegels elektrisch inklapbaar en een lederen sportstuur en een hydraulisch verstelbaar bagagerek.

Voorkomende problemen
De XC70 is over het algemeen een zeer betrouwbare auto. Problemen die vaker dan gemiddeld voorkomen zijn ruimte op draagarmen voor. Daarnaast komen defecten in de aandrijflijn incidenteel voor in de vorm van een defecte viscose koppeling in combinatie met tussendifferentieel. Dit probleem is na 2002 verholpen door het toepassen van een Haldex-koppeling. Uitzonderlijk hoge kilometerstanden zijn meer regel dan uitzondering.

Staat van de testauto
De auto is geïmporteerd door Nordicar uit België en is volledig dealer-onderhouden en verkeerd in vrijwel nieuwe toestand. Geen van de in de rubriek beschreven veel voorkomende problemen zijn tijdens de testrit geconstateerd. Het interieur is schoon en geheel onbeschadigd. De stoelen zitten voortreffelijk en ook na een zeer lange rit kom je fris uit de auto. Het exterieur van de auto is strak zonder beschadigingen. De lage kilometerstand (111000 km) en mooie staat maakt dat de auto zo goed als nieuw is.

Prijsstelling
De Xc70 is verkocht.

Plus en min
Plus                                                               Min
Duurzaam materiaalgebruik                             Heb geen punten ontdekt
Heerlijke krachtige auto om te rijden
Ideale combinatie, hoog koppel en automaat
Complete comfortabele auto

Conclusie
Deze XC70 is een voorbeeld van een in voortreffelijke staat verkerende Volvo waarmee het iedere kilometer genieten is. De auto is in zeer goede staat en verzorgt op ieder moment voor rijplezier door de combinatie van een krachtige motor en automatische versnellingsbak met daarnaast een gunstig brandstofverbruik.
De optie Four C is super vanwege de instelling comfortabel of sportief.

Aan de inhoud van dit testrapport kunnen geen rechten worden verbonden.
Volvo XC70 185 PK rechtsvoor Volvo XC70 185 PK rechtsvoor
Volvo XC70 185 PK rechter zijkant Volvo XC70 185 PK rechter zijkant
Volvo XC70 185 PK linksvoor Volvo XC70 185 PK linksvoor
Volvo XC70 185 PK linkerzijkant Volvo XC70 185 PK linkerzijkant
Volvo XC70 185 PK interieur linksvoor Volvo XC70 185 PK interieur linksvoor
Volvo XC70 185 PK interieur linksachter Volvo XC70 185 PK interieur linksachter
Volvo XC70 185 PK middenconsole Volvo XC70 185 PK middenconsole
Volvo XC70 185 PK onderhoudsboekje Volvo XC70 185 PK onderhoudsboekje