Testverslag Volvo XC90 2.9 T6 Summum

ingevoerd op 7-9-2012

De geteste XC 90 heeft 149000 kilometer gereden. De XC90 is geïmporteerd uit België en wordt aangeboden door Nordicar te Heerhugowaard.
Nordicar is een Volvo gespecialiseerd bedrijf met een zeer ruime ervaring in het importeren van in goede staat verkerende Volvo’s uit metname Noord Europa.

 
Bouwperiode en uitvoering
De XC90 wordt geproduceerd vanaf 2002-heden met een modelwissel vanaf 2006. De auto is geleverd met 5, 6 en 8-cilinder benzine motoren van 210-315 pk en 5-cilinder dieselmotoren van 163-205 pk.
De geteste Volvo is een XC90 van 2003 met een 2.9 T6 benzinemotor voorzien van 272 pk gekoppeld aan een automatische versnellingsbak. Deze combinatie maakt dat de Volvo veel soepelheid toont en altijd over voldoende vermogen beschikt, ook al voelt dit in eerste instantie niet zo aan. Een groot pluspunt is de stilte waarin de auto zich beweegt. Wat het verbruik betreft moet rekening worden gehouden met 1liter op 7,5 kilometer.
Het betreft een vierwiel aangedreven uitvoering waardoor de auto altijd veel grip heeft. Het betreft een 5-persoons uitvoering, de derde zit-rij was een optie.
De auto is compleet met onder andere: park-assist achter, vollederen zwart bekleding, automatische versnellingsbak en elektrisch verstelbare voorstoel. Daarnaast is de auto voorzien van een High Premium Sound radio-installatie, cruisecontrole, elektrisch schuif- kanteldak en een leuk detail is een automatisch dimmende binnenspiegel.

Voorkomende problemen
De XC90 is over het algemeen een zeer betrouwbare auto. Problemen die vaker dan gemiddeld voorkomen zijn ruimte op draagarmen voor en defecten in de aandrijflijn komen incidenteel voor. Uitzonderlijk hoge kilometerstanden zijn meer regel dan uitzondering.

Staat van de testauto
De auto is geïmporteerd door Nordicar uit België, is volledig dealer-onderhouden en verkeerd in vrijwel nieuwe toestand. Geen van de in de rubriek beschreven veel voorkomende problemen zijn tijdens de testrit geconstateerd. Het interieur is schoon en geheel onbeschadigd. De auto ruikt fris en er is niet in de auto gerookt. De stoelen zitten voortreffelijk en ook na een zeer lange rit kom je fris uit de auto. Het exterieur van de auto is strak zonder beschadigingen. De lage kilometerstand 149000 km) en mooie staat maakt dat de auto werkelijk zo goed als nieuw rijd.

Prijsstelling
De prijsstelling is afhankelijk van de wijze van aflevering maar scherp gezien de ANWB koerslijst en marktontwikkeling. De auto wordt aangeboden voor 16950 euro exclusief 250 euro afleveringskosten.

Plus en min
Plus                                                                Min
Duurzaam materiaalgebruik                              Geen
Heerlijke krachtige auto om te rijden
Zeer compleet uitgerust
Veel ruimte

Conclusie
Deze XC90 is een voorbeeld van een in voortreffelijke staat verkerende Volvo waarmee het iedere kilometer genieten is. De auto is in zeer goede staat en verzorgt op ieder moment voor rijplezier, en voelt werkelijk als nieuw.
Kortom een uitgelezen kans om bezitter te worden van een bijzondere en kwalitatief zeer sterke auto met een royale uitrusting.

Aan de inhoud van dit testrapport kunnen geen rechten worden verbonden.
XC90 T6 linker zijkant XC90 T6 linker zijkant
XC90 T6 rechter zijkant XC90 T6 rechter zijkant
XC90 T6 interieur linksvoor XC90 T6 interieur linksvoor
XC90 T6 interieur linksachter XC90 T6 interieur linksachter
XC90 T6 dashboard XC90 T6 dashboard
XC90 T6 schuif- kanteldak XC90 T6 schuif- kanteldak
XC90 T6 onderhoudsboekje XC90 T6 onderhoudsboekje
XC90 T6 elektrisch verstelbare voorstoel XC90 T6 elektrisch verstelbare voorstoel