Aankondiging Restaurantweek ”Dineren als een Tsaar”
ingevoerd op 7-1-2015
Strogoff houdt dit jaar voor het eerst een restaurantweek welke plaatsvindt van maandag 26 t/m zondag 1 februari 2015 in heel Noord-Holland en Zuid-Holland.
Deze Tsaren-gerechten zijn o.a. geïnspireerd op ’t boek c.q. tsarenmenu dat door Joris Bijdendijk ontwikkeld is op verzoek van de Hermitage te Amsterdam naar aanleiding van de tentoonstelling “Dining with the Tsars”. Deze tentoonstelling is nog te zien t/m 1 maart.
De hoofdgerechten voor de restaurantweek worden zelf bedacht door de keukenbrigades van vele restaurant relaties die er een geheel eigentijdse twist aan gaan geven.
Door deelname creëren zij tevens voor hun gasten een leuke actie!
Zij kunnen namelijk kans maken op:
Gratis box met culinair vlees, vis, wild & gevogelte t.w.v. € 100,-
Gratis entreekaarten voor de expositie “Dining with the Tsars” in de Hermitage te Amsterdam tot 1 maart 2015.
Wist u van onze associatie met de Russische Tsaar?
U wist het misschien al, maar wij bestaan als familiebedrijf inmiddels 100 jaar. Echter hebben wij in de jaren ’70 onze naam De Ruijters Vleespaleis gewijzigd in Strogoff. Deze naam komt voort uit een samensmelting van Michael Strogoff, de koerier van de Russische Tsaar uit de boeken van Jules Verne en het lekker vleesgerecht Stroganoff. Sinds de zomer van dit jaar vindt in de Hermitage te Amsterdam de tentoonstelling “Dining with the Tsars” plaats. In opdracht van de Hermitage heeft chefkok Joris Bijdendijk zich verdiept in de dinerstijl van de Tsarentijd en 8 gerechten op gebied vlees, vis, wild en gevogelte opnieuw ontwikkeld. Iets uit het verleden vernieuwen, hoe toepasselijk kan dat zijn! Daarom heeft Strogoff in samenwerking met de Hermitage besloten dit boekje beschikbaar te stellen als inspiratiebron voor een restaurantweek voor elk restaurant dat wil meedoen!
Alle relaties van Strogoff worden deze week geïnformeerd.
Iedere horeca-ondernemer kan uiteraard meedoen door zich ook aan te melden via: restaurantweek@strogoff.nl en daarbij bedrijfsnaam en concactgegevens te vermelden.
Binnenkort meer informatie omtrent de deelnemers.