Within Temptation op Zandstock 2008

ingevoerd op 14-4-2008

Het bestuur van het jaarlijkse Zandstock festival in ’t Zand is er in geslaagd de top-act Within Temptation te boeken. Het Zandstock evenement, dat dit jaar op 9 en 10 augustus plaatsvindt, heeft hiermee de grootste act in hun 12 jarige bestaan vast weten te leggen.
 
Within Temptation
Within Temptation is een rock band met een zeer indrukwekkende live show. In 2002 zorgde de single ‘Ice Queen’ voor een doorbraak bij het grote publiek.
De band is inmiddels uitgegroeid tot Nederlands best verkopende band in het buitenland met wereldwijd meer dan 1.5 miljoen verkochte CD’s en DVD’s. Dit maakt de band één van de snelstgroeiende rock bands internationaal.
Internationaal geniet de band een grote naamsbekendheid en speelt op de grootste Europese festivals, zoals: Pinkpop, Werchter, Rock Am Ring, Sweden Rock, Ruisrock, Aerodome, Roskilde en Gurtenfest.
Within Temptation heeft voor hun successen vele prijzen ontvangen, waaronder een World Music Award voor Nederlands ‘Best verkopende band in het buitenland’, een Edison voor ‘Beste groep nationaal’, een Golden God Award voor de video ‘Angels’, een TMF Award voor ‘Beste groep Nationaal’ en de band heeft vier jaar achtereenvolgend (2003 t/m 2006) de Conamus Export Prijs ontvangen voor ‘Best verkopende band in het buitenland’.
Afgelopen februari een grote droom van Within Temptation in vervulling gegaan door op te treden met het Metropole Orkest in Ahoy.

Een mijlpaal
“Within Temptation is een band die al langer op het verlanglijstje van Zandstock staat.” aldus voorzitter Joris de Haan. “Het is een grote prestatie om een band van dit formaat op een festival in de kop van Noord Holland te kunnen programmeren. Als ik kijk waar we vandaan komen met het festival is dit een mijlpaal in de geschiedenis van het Zandtemmer festival.” Er zijn natuurlijk veel zomer festivals in de regio, de Haan geeft aan dat Zandstock zich met een band die zich ook zo profileert in het buitenland zich flink onderscheid.
 
Wereldtour
Within Temptation gaat dit voorjaar en deze zomer de hele wereld over. Van Mexico Colombia, Chili en Argentinië naar Spanje, Duitsland, Israel. In de tussentijd doen ze ook een paar selecte festivals en podia in Nederland aan. Het Zandstock festival is er daar dus een van. De naam van Zandstock zal al terug te vinden zijn op het officiële tourshirt van de band.
 
Ontwikkeling
Als de historie van Zandstock bekeken wordt is er goed te zien dat men kiest voor een mix van populaire bands met opkomend (lokaal) talent. Sinds de eerste editie in 1997 is er elk jaar een uitgebreider en meer gevarieerd programma op het affiche te zien. Na elke editie wordt er weer nagedacht hoe het festival nog completer kan worden. Ook wordt er goed geluisterd naar ideeën van bezoekers en vrijwilligers. Een goed voorbeeld hiervan is de buitenbar en de tweede tent die vorig jaar voor het eerst neergezet werden.

Nog meer acts.
Naast Within Temptation heeft Zandstock nog veel meer te bieden aan de muziekliefhebber. Tijdens de finale van de Popprijs ’t Zand 2008 zullen nog meer bands bekend worden gemaakt. Deze finale vindt plaats op 26 april en de winnaar zal tevens op Zandstock spelen. Wil jij dus als eerste weten welke grote acts er nog meer op Zandstock zullen spelen kom dan zeker even kijken in WBO de Bayes in ’t Zand op 26 april.