’Ontslagen bij Société Générale na zaak Kerviel’

ingevoerd op 17-4-2008

Uitgegeven: 17 april 2008 14:40

PARIJS - Binnenkort vallen bij de Franse bank Société Générale de eerste hoge ontslagen na de affaire rond de illegale handelspraktijken die de bank een kleine 5 miljard euro heeft gekost.
 
Volgens de Franse webkrant Mediapart zal onder meer Jean-Pierre Mustier, het hoofd van de divisie zakenbankieren, het veld ruimen. 

Managers
Met Mustier vertrekken binnen afzienbare tijd een tiental andere hoge managers, weet de krant te melden zonder daarbij bronnen te noemen.
De ontslagen zouden de eerste zijn nadat de zaak rond de riskante beleggingen door de 31-jarige handelaar Jérôme Kerviel enkele maanden geleden naar buiten kwam. Volgens Kerviel handelde hij alleen, maar waren zijn superieuren op de hoogte van zijn activiteiten.

Onderzoek
Uit een intern onderzoek bleek dat er geen alarmbellen waren gaan rinkelen omdat Kerviel zijn zaken goed wist te verbergen. De controles bleken echter ook niet afdoende.
Mustier bood in januari al zijn ontslag aan, maar dat werd door topman Daniel Bouton van Société Générale toen niet geaccepteerd.