Grote brand in bedrijfspand Utrecht

ingevoerd op 18-4-2008

Uitgegeven: 18 april 2008 16:19

UTRECHT - In een bedrijfspand in Utrecht, waarin onder meer het kinderspeelcomplex KidZcity is gevestigd, heeft vrijdag een grote brand gewoed.

Brand bedrijvenpand 
Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn uit de diverse bedrijven in het pand 150 mensen, onder wie veel kinderen in veiligheid gebracht. 

Oorzaak
Over de oorzaak van de brand, die ontstond bij het dak van KidZcity, is nog niets bekend. Het vuur werd bestreden door ongeveer vijftig brandweerlieden. De rook boven het complex aan de Vlampijpstraat op bedrijventerrein Cartesiusweg was tot op grote afstand te zien.

Brandalarmsyteem
Volgens de zegsman heeft het brandalarmsyteem uitstekend gewerkt en hebben alle aanwezigen gedisciplineerd en zonder paniek de diverse ruimtes verlaten.

Schade
Rond 17.45 uur was de brand onder controle, aldus de woordvoerder. Volgens hem bleef de schade beperkt tot voornamelijk het dak van het complex.
In het pand zijn behalve KidZcity ook een sportschool, een verhuisbedrijf en een lichtverhuurbedrijf gevestigd. Hoe lang het nablussen gaat duren is nog niet duidelijk.
Kidcity Utrecht Kidcity Utrecht