Kikkers JB2 _- Magnus JB1, uitslag: 0-7

gespeeld op 19-4-2008

Afgelopen zaterdag had ik het genoegen te mogen acteren als coach voor onze jongens van Magnus. Vrijdagavond had ik eerst nog even telefonisch contact met Ernst Slinger, coach van jongens A. Zij moesten uit naar Abcoude en beschikten maar over 10 spelers. Van hem kreeg ik het verzoek of Bob van Dok eventueel mee kon om deze klus te klaren, echter op dat moment wist ik niet beter, dan dat we zelf over slechts 11 spelers konden beschikken. Dit was dus niet mogelijk. Snel rekenen leerde, dat wij in Nieuw Vennep rond 14.30 uur klaar zouden zijn, terwijl de mannen van A op dat moment zouden moeten aanvangen. Na enig overleg had ik besloten, zonodig meteen na de wedstrijd naar Abcoude te togen om zo onze jongens daar te kunnen versterken met een extra speler, echter op het laatste moment bleek er een beter alternatief voorhanden. Jan van Dok, vader van Bob ging met ons mee naar Nieuw Vennep. We hadden afgesproken, dat zodra de wedstrijd het toeliet, hij met zijn zoon naar Abcoude zou afreizen.
Rond 11.30 vertrokken we met een viertal auto’s richting Nieuw Vennep. Onderweg raakte we de auto welke werd bestuurd door de vader van Martijn Hendriks kwijt. Gelukkig arriveerden ook zij op tijd op locatie. Daarna had ik de taak om vanuit de gelederen een keeper aan te wijzen, immers jongens B beschikt helaas al enige tijd niet over een vaste keeper. Niemand leek enthousiast, echter  na enig overleg toonde Raymond Karsten zich bereid om deze verantwoordelijkheid op zich te nemen.
Om 13.00 uur werd de wedstrijd aangevangen. Al snel bleek de tegenstander niet opgewassen tegen de kerels van ons team. Ze overliepen de tegenstander herhaaldelijk en al voor rust stonden we met 0-5 voor. Opvallend was de geweldige teamstrijd en inzet van ons team.
Tijdens de rust werden we getrakteerd door James op een lekker stuk chocolade. James was enige dagen daarvoor jarig geweest. Heerlijk en nogmaals gefeliciteerd!
Na enige korte aanwijzingen, vingen we de 2e helft aan. Nu werd de strijd wat steviger aangevangen door de tegenstander en wisten ze zowaar enkele kansen te creeeren, echter Raymond wist de acties feilloos te pareren. 20 minuten voor tijd verliet Bob van Dok het veld om snel met zijn vader naar Abcoude te kunnen togen.
Enige kansen van onze zijde werden wel verzilverd en zo konden we met 0-7 het veld verlaten.
Het was voor mij een waar genoegen om weer eens met deze jongens, pardon kerels te mogen optrekken. Een leuk team met een  wedstrijdmentaliteit om van te genieten.
S’ avonds werden we nog even gebeld door Bob. Hij was nieuwsgierig naar de uiteindelijke uitslag en wist en passant te vertellen, dat de mannen van het A team hadden gewonnen met 5-1.
Zowaar een echte dubbelklapper!!!!!!!!!!!!!!!!!!