Abcoude JA1 – Magnus JA1, uitslag: 1-5

gespeeld op 19-4-2008

Bob (Jerommeke ) van Dok  man of the match!!!!
Ditmaal een ander begin dan normaal. Door een aantal afzeggingen dreigde ons team met slechts 10 man in het veld te komen. De coach heeft vrijdagavond nog heel wat telefoontjes moeten plegen om uiteindelijk met 11 spelers te kunnen verschijnen.
Daarom wil ik 2 spelers nog even in het voetlicht zetten. Ten eerste onze Bob. Deze knaap speelde eerst nog bijna een hele wedstrijd met Jongens B, daarna werd hij bliksemsnel “ingevlogen” door vader Jan en omdat speler/keeper Bart de Moor zo slim was om het aantrekken van zijn keeperspullen nog een kwartier te rekken kon Bob nog buiten adem meedoen aan de wedstrijd met ons team en wie werd “the man of the match”……? Jawel onze Bob. Wat een geweldige wedstrijd speelde hij. De vergelijking met Jerommeke ligt voor de hand. Net als onze Bob, klein gedrongen maar breed en oersterk en een geweldig spelinzicht.
Één vergelijking klopt niet: de echte Jerommeke was nou niet bepaald slim. Een eigenschap, die Bob juist wel heeft. Bob heeft dit jaar enorm veel geleerd en is zeer slim. Op het juiste moment instappen en zo altijd voor z’n man komend en daarna de bal altijd naar de vrijstaande speler afspelend, speelde hij een foutloze wedstrijd. Geweldig gedaan Bob.
De andere speler, die ik speciaal wil noemen is onze keeper Chris. Hij moest afzeggen vanwege een bijeenkomst voor z’n toekomst in Amsterdam. Hij verzekerde me dat hij alles in het werk zou stellen om de 2e helft nog aanwezig te zijn. En wie verscheen er 10 min. voor rust…..onze Chris na een dollemansrit uit Amsterdam. Dit zijn jongens, die het hart op de goede plek hebben en de ware mentaliteit hebben waar je als coach op kunt bouwen. Geweldig jongens. Uiteindelijk toch nog een complete selectie.
Nu naar de wedstrijd zelf. Onbegrijpelijk, dat deze wedstrijd geleid werd door twee mensen van een jaar of 18/19, die nu niet bepaald overwicht hadden. Vooral de jongeman had een heleboel niet in de gaten of wilde het niet zien. Feit is wel, dat de 2e helft volledig uit de hand liep. Onze jongens werden bij tijd en wijle keihard aangepakt met soms grove charges van de spelers van Abcoude en er werd niet tegen opgetreden. Gevolg was een aantal opstootjes waarbij de stemming in het veld er niet bepaald vriendelijker op werd. Vijf minuten voor tijd kreeg Joost nadat hij doorgebroken was een keiharde klap op z’n scheenbeen waarna de vlam echt in de pan sloeg. Een speler van Abcoude kreeg hiervoor rood maar werd niet op het wedstrijdformulier vermeld. Door alle bovengenoemde oorzaken werd het een rommelige wedstrijd, waarbij het krachtsverschil toch wel behoorlijk groot was in het voordeel van Magnus. Het werd slechts 1-5, waarbij qua kansen 1-10 zeker tot de mogelijkheden behoorde.
Het is onvoorstelbaar, dat Magnus thuis tegen deze ploeg slechts 3-3 gespeeld heeft en achteraf gezien konden dat wel eens hele dure punten zijn, die ons team heeft laten liggen in de race om het kampioensschap.
Scoreverloop: Jaap met een, hoe kan het ook anders, stiffie 0-1, Jelmer na een strakke bal 0-2 en Eric na een voorzet van Jelmer 0-3. RUST. Bart 0-4. Even deed Abcoude iets terug 1-4 en tot slot Jaap na een knappe backhand 1-5. Daarvoor en daarna nog legio kansen voor Magnus op een hogere score. Opmerkelijk was nog, dat de aanvoerder van Abcoude op het wedstrijdformulier vermeldde, dat hij het een “vette” wedstrijd vond. Geen wonder met zo’n erbarmelijke leiding, waarbij heel veel overtredingen van Abcoude onbestraft bleven.
Leuk is nog om te vermelden dat Pedro zich weer helemaal de oude voelt op z’n vertrouwde linksachterplekje. Ook hij speelde een solide partij.